Rahim Sarkması Nedir?

Rahim sarkması 30 yaşını aşmış kadınların %50’sinde görülmektedir. Düşük seviyedeki rahim sarkması herhangi bir tedaviye ihtiyaç duymamaktadır. Düzenli egzersiz ile iyileşebilir. Ancak rahim sarkması olan hastaların %20’sinde idrar kaçırma, belin alt kısmında ağrı, vajinadan doku görünmesi, pelvis bölgesinde ağırlık yada çekilme, kasık ağrısı, idrar yolu enfeksiyonları ve cinsel fonksiyon bozukluklarına sebep olabilir.

Ağır kaldırmak, iri doğum yapmak, çok doğum yapmak rahim sarkmasına neden olan unsurlardandır. Ancak her yaşta ve her kadında rahim sarkması görülebilir.


Rahim Sarkması ve Robotik Cerrahi


Rahim Sarkmasında Robotik Cerrahinin Avantajları Nelerdir?

Rahim sarkmasının nedeni rahmi tutan bağlar ve pelvik taban kaslarının bozulması sonucu rahmin yada idrar torbasının vajina içine doğru ilerlemesidir.

Rahim sarkması ameliyatlarında rahmin alınması etkili bir çözüm değildir. Özellikle genç hastalarda rahim alınmadan bu sarkma kolaylıkla düzeltilebilmektedir.

Robotik Cerrahi ile yapılan Rahim sarkması ameliyatlarında bölge çok daha net görüntülenebildiği bağların durumu çok daha net görüntülenebilmektedir. Rahim yada vajenin güçlü bir bağa asılması ve çevredeki dokulara sinirlere ve damarlara zarar vermemesi robotun yüksek hareket kabiliyeti ile daha kolay mümkün olmaktadır. Ameliyat sonrası gündelik hayata hızlı dönüş ve hızlı iyileşme ise hastaya sağlanan en büyük konforlardan biridir.